Снимка: PexelsОт Южна Африка обявиха, че няма доказателства, че мутиралият щам,

...
Снимка: PexelsОт Южна Африка обявиха, че няма доказателства, че мутиралият щам,
Коментари Харесай

ЮАР: Няма доказателства, че мутиралият щам, открит тук, е по-опасен от този във Великобритания

Снимка: Pexels

От Южна Африка оповестиха, че няма доказателства, че мутиралият вариант, открит в страната, е по-опасен от този във Англия.

Думите са на южноафриканския министър на опазването на здравето Звели Мкхизе в отговор на своя английски сътрудник Мат Ханкок, съобщи Франс прес.

Няма доказателства, че южноафриканският вариант се предава по-лесно от английския, както твърди Мат Ханкок. Няма доказателства също, че предизвиква по-тежка форма на заболяването или по-висока смъртност от разновидността във Англия или от някоя от разновидностите, разпознати по света, показва Мкхизе в оповестено нощес изказване.
В сряда Мат Ханкок съобщи, че новата форма на вируса в Южна Африка е мотив за огромно безпокойствие, защото " е по-заразна и наподобява е мутирала повече от разпознатата във Англия ", предава Българска телеграфна агенция.

Тези изказвания " може да са основали чувството, че южноафриканският вид е забележителен фактор във втората вълна на вируса във Англия, което не е по този начин ", акцентира Мкхизе в коледното си изказване. Данните от проучванията сочат, че английската разновидност се е развила месец преди тази в Южна Африка, съобщи министърът. Той посочи, че съгласно Лондон английският вариант на ковид е бил проследен до Кент, на 20 септември - месец преди появяването на южноафриканския вариант.

Министър Мкхизе изрази страдание за решението да се забрани пътуването сред Република Южна Африка и Англия. Южна Африка е най-засегнатата страна на континента. През последните два дни там бяха открити над 14 000 случая, против приблизително сред 8 и 10 хиляди при започване на седмицата.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР